Humminbird

tirsdag den 17. april 2012

DSF, den vaklende kæmpe?..


Nu fik jeg endelig tid til at sætte mig ned og få kradset lidt på papiret om mine synspunkter og oplevelser omkring vores efterhånden skræntende ”Danmarks” sportsfiskerforbund…

Først og fremmest vil jeg slå fast at vi som lyst-, sports, - fiskere i Danmark - eller hvilken betegnelse os der på den ene eller anden måde finder stor glæde i at tilbringe alt fra få til utallige timer på eller ved vandet, med en fiskestang i hånden nu skal gå under, i den grad har brug for en instans der kan varetage det store forkromede overblik og hjælpe fåtallet såvel, som flertallet med at ligge pres på politikere, biologer og staten osv. og søge om midler til udsætninger og beskyttelse af vore vande.

DSF har gjort og gør stadigvæk et stort stykke arbejde, men DSF fejler stadigvæk fælt  i øjeblikket efter min mening! For at have retten til at kalde sig for DANMARKS sportsfisker forbund, skal man gøre et fornuftigt forsøg på at varetage ALLE lystfiskeres interesser i Danmark - om man så er kyst, å, hav, mede, karpe, sø eller trolling fisker, bør man kunne henvende sig til dette forbund hvis man har et problem og blive taget seriøst… Sådan er det bestemt ikke på nuværende tidspunkt…

Da jeg for år tilbage var formand for foreningen Danske karpefiskere, var min overbevisning som mange andre DSF tilhængere, at det ikke nyttede noget at stå på sidelinjen og skrige sine utilfredsheder ud omkring DSF, som mange karpefiskere gjorde det og stadigvæk gør det. Vi skulle ind i forbundet og hjælpe til med at ændre det negative syn på karperne, som DSF også var med til at sprede eksempelvis ved at bringe usaglige indlæg i nogle af udgaverne af bladet Sportsfiskeren. Desuden skulle vi bruge DSF til at søge hjælp til evt. fremtidige udsætninger og beskyttelsen af karperne i de vande hvor de var etableret.

Så vi tog til Vingsted for at mødes med 3 repræsentanter fra bestyrelsen i DSF bl.a. Formanden Verner, for at høre om hvad DSF kunne tilbyde foreningen Danskekarpefiskere og hvad foreningen kunne tilbyde og hjælpe DSF med.

Da vi mødte dem uden for deres lokaler, virkede de lidt overrasket over de 3 pænt klædte karpefiskere der var mødt op – Jeg ved ikke om de havde forventet 3 anarkister med Nettoposer fulde af brosten og brandbomber, klargjort til gadekamp! Nå men videre til mødet, der lage godt ud med at DSF repræsentanterne havde ikke engang havde formuleret deres egen forslag til dagsordnen, list useriøst og respektløs over for os – så de have ingen spørgsmål til os?? SÅ var det jo godt at Karpefiskere havde klargjort en dagsorden, med tilhørende spørgsmål! Trods den lidt tvivlsomme start fra DSF, blev det heldigvis, til et godt og informativt møde, hvor vi fik følt hinanden på tænderne – især problematikken omkring, Biologernes (DSF’s) dæmoniseringen af karper, Biomanipulationen af Harte Dons Søerne og Østeuropæiske fiskere blev diskuteret – vi fik fremlagt vores synspunkter og DSF’erne virkede meget imødekommende og interesseret i den information vi mødte op med. De meldte dog klart ud at de ikke var videre interesseret i at hjælpe os med at redde karper i søer der evt. skulle ”biomobbes” i fremtiden, specielt hvis det gik imod biologernes anvisninger, lidt sørgeligt da mange af de undersøgelser som biologerne basere deres resultater på, enten er meget gamle eller stammer fra andre lande med helt andre forhold og biotoper end de danske! Det var netop her vi havde brug for DSF, da de kunne få udfærdiget relevante undersøgelser af karpernes tvivlsomme indvirkning på søerne, der er opdateret og går ud fra danske forhold i stedet for en undersøgelse, der er lavet i Australien i 1960’erne.

Det endte dog med at Danskekarpefiskere meldte sig ind i DSF efter afstemning på en generalforsamling – på samme indslusningsordning som bl.a. Ishøjsportfiskerklub – Desværre lykkedes det aldrig for karpefiskerne at stå sammen og få det fulde udbytte ud af medlemskabet DSF – det hjalp dog heller ikke ikke på DKF medlemmernes optimisme for DSF, da de valgte at bringe endnu en kritisk, overdreven og usaglig artikel om karpernes negative indvirkning på søerne i Sportsfiskeren kort tid efter indmeldelsen – meget useriøst, sådan indleder man ikke et samarbejde!

I lang tid efter jeg stoppede som formand for DKF, holdt jeg faktisk fast i min holdning om at man ikke skal melde sig ud af ”fællesskabet”, hvis man ønsker indflydelse. Jeg må dog sige at jeg har skiftet mening i løbet af de sidste år, specielt efter den ekstraordinære generalforsamling i Ishøjsportfiskerklub.

Det virker bare som arrogancen fra DSF ingen ende vil tage, brikkerne faldt også lidt bedre på plads efter vores møde i Vingsted, Nu tvivler jeg på hvor seriøst de tog os, det var nok derfor de ikke havde lavet en dagsorden..

NU vil jeg ikke bruge tid på at remse tal op fra regnskaber osv. Det kan interesserede selv finde, men jeg har da følgende spørgsmål:

Hvorfor kommer der ikke nogen indrømmelser fra DSF?? Tror de at det hjælper at stikke hovedet i jorden og lade som ingenting er sket!!??

Hvad det fejlslagene administrations system har kostet, vil DSF ikke ud med, men over 1 million er vist ikke helt ved siden af – og som en fra DSF bestyrelse har sagt ”Så har vi da lært noget”. FLOT!! godt, i kan bruge pengene til noget! LOL..  Desuden har dette system skabt store problemer for mange klubber alle steder i landet – imponerende at sende materiale ud til døde medlemmer flere gange i træk, så tænker man virkelig på de efterladte.

Nu vil man bruge over 7 millioner på et ny og flot DSF ”hovedkvarter” mon ikke de penge var bedre investeret i noget andet.. Hvad fejler lokalerne i Vingsted? Nå ja der løber jo ikke en å igennem!! At bestyrelsen i DSF så påstår at det ikke er muligt at finde nye lokaler til den rigtige pris, er ikke helt korrekt! Det er blevet undersøgt og pålidelige kilder har bekræftet at der findes lokaler under den leje pris som DSF har oplyst.

Hvorfor er der ikke mere politisk stof samt info fra klubberne i medlemsbladet Sportsfiskeren? Bestyrelsen siger, hvis man som medlem ønsker indsigt i de tiltag og sager som DSF er involveret i, kan man finde det på hjemmesiden? Men er det meningen at Sportsfiskeren udelukkende skal være et kommercielt blad?? Ingen tvivl om at Sportsfiskeren er et super flot blad – med der mangler bare en af bladets vigtigste funktioner efter min mening – netop at kunne komme ud med information fra klubberne imellem.

Men der hvor DSF fejler stort, er ved at de magter at samle de forskellige typer lystfiskere under en fane. Dette er udelukkende deres egen skyld, da de ikke magtet at få deres budskaber ud til det fiskende folk – Hvad DSF kan tilbyde andet en restauration og genopretning af åer og udsætning af kystørred? Jeg ved nemlig at der er så meget mere de kan være behjælpelige med, men de når ikke ud over grænserne fra Vingsted – sørgeligt.

Det er korrekt at vi som lystfiskere ville stå stærkest samlet med en paraply organisation som DSF… Men det kræver at en å fisker fra Jylland skal være villig til at kæmpe for en karpefisker på Sjælland og omvendt. Sådan som tingene ser ud i øjeblikket er det ørred og laksefiskere der får mest for deres penge – hvilket er fair nok da det er dem der er flest af, derfor spytter de også mest i kassen. Men hvad med søfiskerne, det kunne jo evt. være en ide for DSF at ser på erhvervsfiskere på de store søer, det høre ingen steder hjemme. På Tissø sejler erhvervs fiskeren med trawl bag en kutter!! Eller Tystrup Bavelse søerne der var broderet med garn fra den ene ende til den anden!! Der findes mange af denne slags eksempler over hele landet og det kan ikke være rigtigt at DSF ikke kan tage den slags problemer op uopfordret?

Hvad med problemet omkring de østeuropæiske fiskere, der tyvfisker, sætter garn og slagter alt de kommer i nærheden af?? Da DSF bestyrelsen blev allerede stillet over for disse problemer får år tilbage og var den gang meget glade for at vi gjorde dem opmærksomme på det – uden at der er sket mere… Bestyrelsen i Ishøj klubben havde samme punkt oppe på et møde med DSF for nylig, hvor de fik samme udmelding, at de var glade for at få den slags info?? Sjovt at der fra DSF kort tid efter kommer en udmelding om at der ikke er noget problem overhovedet??!! Kan i bestemme jer? Prøv lige at kom uden for jeres lille paradis og se hvordan mange søer ser ud her på Sjælland! Der flyder med polsk affald og fiskebestanden i de mindre søer er decimeret mange steder og bestande af unikke specimen fisk er borte for evigt! Men hvis det nu var på de dyre å strækninger der blev slagtet løs på – er jeg sikker på at der ville komme nogle helt andre udmeldinger – dobbeltmoralsk siger jeg bare…

Hvorfor kæmper DSF ikke for mere kontrol?? Det er fantastisk at DSF får lavet restriktioner for antallet af garn fritidsfiskere må sætte – men hvis der ikke er nogen til at kontrollere det, bliver det tydeligvis ikke overholdt? Men ok nu fordobler vi jo styrken af fiskeribetjente på Sjælland – fra 2 til 4 FANTASTISK! MERE KONTROL NU TAK!!!

Jeg kunne blive ved med mange flere eksempler, men holder her, før smøren bliver for lang..

Jeg håber at DSF ser lyset snart, eller at der kommer et seriøst modspiller, der er mere interesseret i at varetage det fælles fiskeri i Danmark… Bare fordi der ikke er andre alternativer end DSF behøver vi ikke følge dem som blinde høner!

16 kommentarer:

 1. Hej Peter

  Super at du langt om længe har sat dig til tastaturet og har fået nedfældet noget af vi har talt om længe kan kun give dig ret i at forbundet er temmelig ignorrante for hvad der i virkeligheden sker ude ved vandene...

  SvarSlet
 2. 1) Opfordring: læs dit indlæg ind på sportsfiskeren.dk's forum, med opfordring til respons fra DSF.

  2) Hvad er det for noget med de omtalte 7 mio.? Hvor findes der yderligere konkret information herom?

  SvarSlet
 3. Og når I så endelig har fået lagt DSF ned, hvad så ?

  SvarSlet
 4. Who cares about carps??

  SvarSlet
 5. Hej, tak for jeres kommentarer - bortset fra den sidste (gider sgu ikke bruge tid på den slags - udviser et alt for lavt intelligens niveau) Who cares about you? Det er dog nemmere at debattere, når i ikke ligger jeres kommentarer ud som anonyme:)

  Vi har ikke lagt DSF ned - det klarer de fint selv;)

  SvarSlet
 6. Hej Peder

  Godt indlæg med stof til eftertanke. Vi må for alle lystfiskeres/sportsfiskeres skyld håbe at DSF snart vågner op, og indser hvor de er på vej hen.

  SvarSlet
 7. Fint Peder - du behøver selvfølgelig heller ikke svare på det du bliver spurgt om. Det er meget nemmere at være morsom - så er man også fri for at forholde sig seriøst til emnet.

  Det var svar til "Vi har ikke lagt DSF ned - det klarer de fint selv;)"

  SvarSlet
 8. Kære Anonym,

  jeg syntes egentlig Peter har forholdt sig ganske seriøst omkring emnet, måske du skulle læse blog-indlægget igennem en gang til??

  Og når I så endelig har fået lagt DSF ned, hvad så ? - det vil vel være et stort tab for alle fedtfinnefiskere og kun dem som det ser ud.....

  SvarSlet
 9. Kære anonyme,

  NU vil jeg først sige at jeg normalt ikke gider bruge tiden på at besvare indlæg der postet anonymt, desuden undviger jeg heller ikke dit spørgsmål, mit svar var SERIØST. Jeg tager det skam dybt seriøst at vores pt. Eneste landsdækkende forbund er fuld gang med at underminere sig selv – jeg synes det er dybt sørgeligt at man vælger at stikke hovedet i jorden og agere som om der ikke eksisterer et problem. Jeg ønsker heller ikke at begrave DSF, men bare fordi der ikke er andre muligheder, så har jeg stadigvæk min fulde ret til at forholde mig kritisk til den måde tingene fungere på i øjeblikket. Som det ser ud i øjeblikket står der en masse folk med fiskestænger (sportsfiskere, lystfiskere osv.), der ikke har noget forhold til DSF, eller føler at DSF ikke varetager deres interesser m.m.
  Og nej jeg har ikke lige den gyldne løsning på et alternativ til DSF – Så havde jeg selvfølgelig udbredt visdommens ord vid og bredt.. Det er bare sjovt at næsten hver gang, der er nogen der rejser kritik over for DSF, så får de smidt den samme sætning i hovedet ”hvad er alternativet”. Faktisk så var der også en del svar i overstående indlæg til nogle af problemerne…

  VH

  Peder

  SvarSlet
 10. Christian iuul Pedersen18. april 2012 kl. 12.10

  At folk vælger anonym er da for barnligt, i er vel voksne mennesker.... Tag dog ansvar for det i skriver og stå ved det, du render vel heller ej til møder med en papirpose over hovedet! Så hvis i vil tages seriøst så skriv da dit navn og hold en sober tone, Det andet er dybt respekt løst!
  Kan desværre ikke kommenterer på dit indlæg Peder, er helt "ny" fisker så har ikke sat mig helt ind i det DSF står for

  SvarSlet
 11. Hej Peder.
  Jeg er ikke i tvivl om at hvis du får spredt budskabet om hvor råddent, narcisistisk og dårligt organiserede dsf er, så vil mange få en øjenåbner og noget nyt og bedre vil kunne se dagens lys.
  Deres medlemsblad siger jo alt - jysk å- jysk kyst- jysk p&t. Om ikke andet kræver deres forbund en navneforandring, for det er misvisende.
  1000 af støttende hilsner
  Thomas

  SvarSlet
 12. Godt skrevet Peder...

  Men det ser bare ud til, at DSF og fedt finne fiskerne, vil køre deres egen løb...
  Måske man skulle lave et mede og rovfiske forbund..

  Hilsen Balder

  SvarSlet
 13. Hej Peder

  Det er godt skrevet , og desværre er der ikke mange forkerte ord/sætninger i det du skriver.
  Er selv i en klub der er medlem af DSF og oplever tit at det kun er Fedtfinne fiskeri der er fokus på, og at Mede/gedde/karpe bliver glemt, i al den debat omkring ørreder.

  De ting som jeg har arbejdet med igennem de mange år som jeg har været medlem i DSF er bl.a medeudvalget i Frb amt, som da vi begyndte at søge om penge/hjælp/spørgsmål, blev det udvalg hurtigt nedlagt pga "manglende interesse"

  Useriøs og skævt drejet organisation, med mindre det handler om ørrder/laks i jylland.

  Håber på at dette indlæg vil åbne lidt øjne inden der er flere/mange foreninger der melder sig ud af DSF

  SvarSlet
 14. Super blog peder.

  Sad og læste det med stor interesse, vel skrevet.
  Problemet med focus på fedtfisk starter desværre nogle steder helt ude i klubberne.

  En lille en her:
  Har oplevet på ture i åen med junior-drengene i slut april i min opvækst-klub -at der fra ældre medlemmer blev opfordret til at smide gedder op i skoven til ræven fordi de tager smolt (læs i fredningen).
  Nu vil jeg ik pege direkte fingre, men kan blot nævne for 2 af vedkommende, at den ene var i forbundets bestyrelse og de anden i åsammenslutningen for åen vi fiskede i...FØJ, siger jeg bare!

  Anonym: Flot, man skammer sig helt over at være fisker med den slags kommentarer...hvorfor er nogle fisk mere værd end andre??? (who cares about carps)


  Hilsen
  Michael Holm, Vestsjælland
  Medlem i ISK

  SvarSlet
 15. Tak for et rigtig godt indlæg Peter. Her er der virkelig noget med substans. Du beskriver de problemstillinger som rigtig mange, især sjællandske lyst- og sportfiskere kommer ind på, når de snakker om deres skepsis omkring forbundet.

  Nu har DSF da noget konkret at kigge på, så de kan se hvor der skal tages fat, hvis de for alvor vil have fat i de sjællandske foreninger/lystfiskere igen.

  Jeg har et lille eksempel på, hvor lidt hovedbestyrelsen i DSF egentlig ved om hvad der foregår på Sjælland.

  På DSF´s kongres i marts måned, henvendte et hovedbestyrelsesmedlem sig til en formand for en sjællandsk forening og spurgte om han vidste hvorfor Ishøj Sportsfiskerklub egentlig meldte sig ud af DSF. Hovedbestyrelsesmedlemmet viste nemlig ikke noget om dette !!! Det vil altså sige, at man efter Ishøj´s møde med DSF´s formand og sekretariatschef og efterfølgende udmeldelse, ikke engang har taget problemstillingerne fra dette møde, op på et efterfølgende hovedbestyrelsesmøde !!!! Er man bare ligeglad eller hvad

  Ovenstående hovedbestyrelsesmedlem sagde så efterfølgende til den sjællandske formand, at nu skete der noget for sjællænderne, for nu havde DSF sat gang i "Havørred Sjælland", så man kunne overtage udsætningsarbejdet fra SU !!!! Hold da helt kæft for en uvidenhed

  Vi har alle brug for et stort og stærkt forbund, så vi må håbe at DSF snart ser alvoren i at få alle med under fanerne, inden at alt for mange foreninger melder sig ud.
  Det er nemlig rigtig svært at få foreningerne/medlemmerne tilbage, hvis de først har været ude.

  Steen Lyngsø

  SvarSlet