Humminbird

mandag den 14. maj 2012

Succesfuld pighvar sats ved Vesterhavet!

Mikkel med sin nye PR på 2,85 kilo

Mikkels setup til jigfiskeri efter pighvar

Jeg har længe ville prøve at kaste mig over det spændende pighvarfiskeri ved Vestkysten. Det blev til en enkelt tur i efteråret, men vandet var ekstremt grumset og vinden drillede. Resultatet var en enkelt fisk på små 2 kilo, men jeg blev hooked! Jeg besluttede derfor, at når sæsonen for pighvar gik i gang i år, skulle jeg være klar til at give det et nyt forsøg.
Her i foråret hørte jeg nogle rygter om lidt små fangster, og jeg var klar til at give det et forsøg. På de første par ture var vind og vejr ikke på min side, men de mange forskellige vejrforhold ved Vesterhavet, har givet mig et rigtigt godt indblik i hvornår fiskene skal fanges - den bedste hugperiode, er ved vandskift hvor jeg har haft ekstremt intenst fiskeri. Jeg har været af sted i alle salgs vejrforhold, fra det allerbedste til det værst tænkelige og stadig fanget fisk. Det er vigtigt ikke at vade for langt ud, da fiskene har fulgt med ind og hugget på mindre end 10 cm vand. Jeg har endda på nogle af de bedste ture skræmt ekstremt mange fisk på helt lavt vand og ofte stået direkte ovenpå fisken.
Det er en helt speciel følelse når pighvarren hugger. De første par gange var jeg sikker på at jeg havde fået bundbid, men da det er ren sandbund kan det selvfølgelig kun være en fisk der har inhaleret agnen. Pighvaren hugger hårdt og kontant, og lige efter hugget er det vigtigt at lægge konstant pres på fisken, hvis den har suget sig fast til bunden, på den måde får du den fri og vil kunne fighte den på land.
Hvad grej angår så fisker jeg med den nye Savage Gear Salt 9 fods, 15-42 gram. Hjulet er et RawII monteret med 0,15 mm adrenaline fletline. For mig er det et must med en tynd fletline så man kan mærke det mindste hug fra fiskene. Fletlinen skærer igennem de kraftige bølger i brændingen og gør at man har bedre kontakt med agnen. Hvad agn angår, har jeg prøvet alt fra diverse kunstagn – jigs og lignende til levende agn som tobis og ikke mindst naturlig agn som strimler af sild, hornfisk eller markerel. Det er meget forskelligt hvad der lige trigger fiskene, men min favorit er en Savage Gear Sandeel 23 gram fisket med en sildestrimmel som ophænger.
De mange ture har resulteret i rigtig mange fisk og den største var en flot hvarre på 50 cm og 2,85 kilo, som ny PR.  Jeg kan kun anbefale at prøve pighvarfiskeriet, det er utroligt spændene og intens fiskeri. Jeg vil dog lægge pighvarfiskeriet på hylden for nu, men jeg tager et sats igen når efterårsfiskeriet starter. I den kommende tid vil det være Karperne og ikke mindste Sandarter der vil stå for skud!
Følg med i den kommende tid!
Mikkel Matzen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar