Humminbird

tirsdag den 20. august 2013

Lasketur til Norge 2013


 
Nysteget laks med havlus - perfekt start!


Den længe tiltrængte ferie og årlige lasketur til Norge kom endelig for dagen. Vi tog 7 mand afsted og kørte i 25 graders varme hele vejen til Norge hvor vejret ændrede sig kraftigt. De sidste 3-400 km kørte vi stort set i regnvejr, så forventningerne var skyhøje, da det ikke havde givet vand i området de sidste 5 uger. Med den mængde vand der kom, burde det vælte op med laks ved vores ankomst.

Efter et døgns tid landede vi ved vores hytte som lå 100m fra elven. Vi finder hurtigt et værelse og pakker de mest nødvendige ting ud for at komme ned til elven for at fiske. Dog rendte elven kun med 45 kubik og selvom vi ser en del standfisk, er der ingen der har heldet med sig. Næste morgen opdagede vi, til vores store begejstring, at vandstanden var steget og så blev der ellers fisket igennem.

Jeg havde hjemmefra lovet mig selv, at første den første laks skulle tages med flue. Efter 6 timers fiskeri kom forløsningen og jeg landede en flot nysteget laks fyldt med lus. At fisken var spækket med lus var en stor opmuntring for os alle, da det kunne betyde at laksene endelig søgte op ad elven efter en rigtig dårlig start på sæsonen. Det lykkedes mig senere på dagen at fange en mindre fin laks på fluestangen, som selvfølgelig blev genudsat. Sikke en start!!

Det blev desværre også de eneste laks jeg fangede på turen.  Vi havde regnet med, at i takt med at vandet steg, ville der komme flere laks op, men tværtimod trak standfiskene videre op i systemet, og der kom aldrig rigtigt nye til. Vi fiskede 18-19 timer i døgnet men lige lidt hjalp det, da der desværre ikke kom flere fisk op. Jeg har aldrig oplevet så gode forhold som i år, hvad vand, sigtbarhed og vejr angår, så det var en stor skuffelse at det ikke blev til flere fisk. Det store spørgsmål må være, hvad der er blevet af laksen? Hvorfor denne tilbagegang?

Jeg havde egentlig besluttet mig for, at i år skulle være sidste lakseferie for en periode, da der er andre ting der trækker. Jeg har dog indset at jeg ikke kan undvære en uges lakseferie med disse gutter. Det vi har sammen i denne gruppe opvejer det dårlige fiskeri og mere til. Det er utroligt, at vi med så forskellige baggrunde, alder og bopæl kan finde sammen og komme så godt ud af det med hinanden. Jeg har oplevet så mange gode stunder ved bordet efter endt fiskeri, hvor snakken og humøret ingen ende vil tage. Selv efter vi er kommet hjem fortsætter den gode stemning og sammenholdet over mobil og facebook. Jeg ser allerede frem til næste år, hvor jeg skal have revanche for den kæmpe laks der smutte aftenen inden vi skulle afsted…..

1 kommentar: