Humminbird

onsdag den 27. juli 2011

TRUSLEN FRA ØST!!!Der er i de sidste år kommet mange håndværkere fra Østeuropa til Danmark – typisk fra Polen.

Et meget stort antal af disse, har været vant til at fiske i deres hjemland og det fortsætter de med i Danmark. Problemet, er at de desværre har et helt andet syn på naturen i forhold til mange af os danskere. Der bliver i øjeblikket svinet systematisk i et kæmpe omfang ved mange søer over hele landet. Vi taler om kæmpe mængder udenlandsk affald der bliver smidt rundt om søerne hver uge – Jeg kan selv samle flere poser fyldt med dåser, flasker og andet mad emballage hver uge omkring flere af mine lokale søer hver uge. Desuden bliver der oprettet autonome bålpladser. Bevoksning samt træer bliver beskadiget og fældet for at skabe pladser og anvendt træet til brændsel. Desuden overnatter de flere steder i deres biler hvor grønne områder og parkeringspladser bliver omdannet til mindre lossepladser.

Vi har også kunnet konstatere at der ved flere tilfælde er sat ulovlige garn i søerne for mere effektivt at kunne fange søens fisk – jeg har selv set dette ved to tilfælde, at bundgarn på 100 meter var sat i en af søerne i Rudeskov og nu er vi også begyndt at finde tackle med 5 trekroge bundet på 0,60 mm line til at fejlkroge fiskene med – det er super klamt og har intet at gøre ved vores vande! Nu kan det være, i undrer jer over at jeg kan vide at det rent faktisk er Østeuropæere der er skyld i disse ting – men da mine kammerater og jeg næsten altid ved vandet mange timer om ugen og ser de samme personer der absolut ikke har nogen respekt for vores regler og natur. De folk der bruger skoven til gå og løbe ture undrer sig også over den mængde affald der flyder deroppe og jeg tør ikke tænke på hvordan der ville se ud hvis vi ikke indsamlede skrald jævnligt.

Jeg kan dokumentere dette svineri med billeder fra flere søer, og jeg har taget kontakt til naturstyrelsen, der virker meget konfliktsky og vigende i forhold til disse problemer – Jeg ved dog at de er underbemandet og har svært ved at følge med, det skal dog siges at en enkelt skovløber har gjort et kæmpe stykke arbejde og har i sin fritid hjulpet med at jage flere af disse natursvin væk. Men problemerne eskalere hele tiden og vi er trætte af at rydde op efter disse personer hele tiden, uden at få nogen opbakning fra naturstyrelsen der faktisk har ansvaret for disse områder. Jeg har sendt alle billeder samt info til Naturstyrelsen København og til Rudersdal avis i håb at de vil skrive om problemet – så må vi se hvad der sker… Nu er det på tide at vi Sportsfiskere tager dette problem meget SERIØST – hvis vi ikke ønsker at vores vande tager permanent skade!

2 kommentarer:

 1. Super godt initiativ med en blok og en debat om skovsvineri. Jeg oplever det samme problem her på Falster og det er ikke kun i skove og ved søerne. Specielt når hornfiskene kommer og (almindelige lystfiskere) også dem uden statsligt fisketegn ” for hvorfor skal jeg betale, jeg skal jo kun fiske en´ dag om året” skal ud på kysten. En´ ting er at de renser deres hornfisk i stranden og lader hoved og indvolde ligge så vi andre kan stå i en hørm af rådden fisk og fluer. En anden tig er at de også tømmer spolen for gammelt mørnet monarfil line og lader det ligge så vi andre kan samle det op. For ikke og tale om engang grille og McDonals papir. I kan tage det med på kysten så kan i for h…. også tage det med hjem.
  Det er bare min mening.

  Pas på naturen, vi har den kun til låns.

  Morten Guzek.

  SvarSlet
 2. Thumbs up for bloggen og indlægget om skovsvineri peder!  Kan kun være enig i de betragtninger - Det er skræmmende så meget det er eskaleret på forholdsvis kort tid (1-2år)  Måske det kunne være et opråb til vi forhåbenligt for samlet nogle tropper der går til "krig" i medier rettet mod de offentlige instanser der har ansvars områder inden for dette!  Måske det blot er den gængse 'Nå ja, der er et par stykker der har sendt materiale og klager til os - måske det går i sig selv' der er skyld i manglende reaktion fra deres side og hvis vi blot er nogle flere der åøger fokus på området, giver det pote  Nikolas Skovgaard Olesen

  SvarSlet